نکته 1
هنگام ایجاد سطوح خاموش بودن ویا روشن بودن آیکن Create Datum در نوار ابزار Tools می تواند طراحی را پارامتریک (حالت خاموش) و یا غیر پارامتریک کند (حالت روشن و یا آجری رنگ) این آیکن کتیا در میان نرم افزارهای طراحی و مهندسی بی نظیر است.
تذکر : هنکام ایجاد Solid روشن بودن و خاموش بودن این آیکن تاثیری ندارد به عبارتی دیگر در Part Design طراحی همیشه بصورت پارامتریک است .
پارامتریک = وابسته
نکته 2
برای مشاهده تک تک مراحل طراحی یک فایل از دستور Scan or Define In Work Object در منوی کرکرهای Editاستفاده می کنیم.
تذکر : در صورتی که مدل از سطوح surface)) ایجاد شده باشد و هنگام ایجاد سطوح آیکون Create Datum روشن باشد طراحی غیرپارامتریک انجام می گیرد و دستور Scan عمل نمی کند.مگربا استفاده از آیکن Display Graph در نوار ابزار Scan آن هم برای نمایش یک به یک سطوح.
نکته 3
در ویرایش های جدید کتیا با اضافه کرد Ordered Geometrical Set می توان سطوح را بگونه ای ایجاد کرد که همانند محیط Part Design بتوان مراحل طراحی را Scan کرد .
تذکر 1 : Part Body برای ایجاد سطوح همان خاصیت Ordered Geometrical Setرا دارد. به عبارتی دیگر امکان ایجاد سطوح در Part Body وجود دارد ولی امکان ایجاد Solid در Geometrical Set و Set Ordered Geometrical وجود ندارد.
تذکر 2 : در صورت استفاده از Geometrical Set امکان Define In Work Object کردن وجود ندارد.
نکته 4
با توجه به حجم بالای Help کتیا و کاهش سرعت سیستم بعد از نصب ،Help میتوان در موقع نیاز Help را ازرویDVD خواند . برای این منظور می توان بر روی فایل
CATIA_P3_homepage.htm در DVD کلیک کرد و . . .
نکته 5
برای استخراج تصویر(Image) در محیط کتیا میتوان از دستور Capture از مسیر زیر استفاده کرد .
Tools >> Image >>Capture . . .
این دستور بسیار کارآمد می باشد و هنگام اجرای آن نوار ابزارCapture ظاهر می گردد که می توان از ابزارهای آن کمک گرفت مثلاً :
محدوده مورد نظر را انتخاب کرد (Select Mode) و یا خروجی بصورت Pixel و یا Vector گرفت و یاکیفیت تصویر را انتخاب کرد (Rendering Quality) و یا پشت تصویر را سفید کرد(White background) و . . .
دو مورد آخر در قسمت Options در همان نوار ابزار Capture قابل انتخاب است.
نکته 6
برای تغییر زاویه دید پیش فرض تعریف شده می توان از مسیر زیر کمک گرفت :
View >> Navigation Mode >> Multi-View Customization. . .>> manual
بعد از انجام این مورد می توان اثر آن را در نوار ابزار View و نوار ابزار زیری آن(Quick view) مشاهده کرد.
زاویه دید مناسب می تواند کمک زیادی در تجسم بهتر اجسام کند و می توان گفت استفاده از این ابزار در شرکت های طراحی خودر الزامی است .
نکته 7
در محیط نقشه های دوبعدی(Drafting) برای مشاهده فایل سه بعدی نقشه بصورت سریع از مسیر زیر کمک می گیریم :
Tools >> Analyze >> Show Geometry in All View Point
و برای دسترسی کامل به فایل سه بعدی کافی است فایل جدیدی از مسیر Start باز کنیم .
تذکر : فایل جدید می بایست فرمت فایل سه بعدی باشد. CATPart و یا CATProduct
نکته 8
برای تبدیل فایل مونتاژی(CATProduct) به یک فایل تکی (CATPart) بعد از مطمئن شدن از اینکه در محیطAssembly Design هستیم از منوی کرکره ای دستور زیر را اجرا میکنیم بعد از ظاهر شدن پنجره دستور فوق ، از درخت طراحی شاخه مورد نظر را انتخاب می کنیم و . . .
Tools >> Generate CATPart from Product . .