فهرست بستن

طراحي آزمايشگاهي غشاهاي نانوفيلتراسيون با راندمان بالا در تصفيه‌ پساب

به گزارش صنعت نیوز، محققان دانشگاه کاشان درتحقیقات خود موفق به ساخت غشاهای نانوفیلتراسیونی شده‌اند که می‌توانند بازده تصفیه‌ آب وپساب صنعتی را افزایش دهد. این غشاها نسبت به نمونه‌های تجاری، کمتر دچار گرفتگی می‌شوند که خود سبب کاهش هزینه‌ فرآیند خواهد بود. این تحقیقات در مقیاس آزمایشگاهی صورت گرفته است.

آرش یونس‌نیا لهی دانشجوی دکترای علوم و فناوری نانو دانشگاه کاشان گفت: به دلیل صنعتی شدن سریع و ظهور فناوری‌های نو در توسعه‌ کشورها، آلودگی آب وپساب‌های صنعتی به یکی از تهدیدهای اصلی برای محیط زیست، سلامتی انسان و اقتصاد تبدیل شده است.

وی افزود: در حال حاضر از روش‌های مختلفی برای تصفیه‌ پساب‌ها و جداسازی آلاینده‌های سمی از آب استفاده می شود. یکی از آسان‌ترین و کم هزینه‌ترین این روش‌ها، فرآیندهای غشایی مانند اولترافیلتراسیون، نانوفیلتراسیون و اسمز معکوس است.

آرش یونس‌نیا لهی گفت: در این کار تحقیقاتی سعی شده است غشاهایی با کارایی بهتر برای فرآیند نانوفیلتراسیون در تصفیه آب و پساب‌های صنایع نساجی تهیه شود.

وی افزود: طبق نتایج آزمایش‌های صورت گرفته به کمک غشاهای نانوفیلتراسیون طراحی شده،میزان آب خالص عبوری از این غشاها افزایش و میزان گرفتگی آن کاهش یافته است. این بدان معنی است که میزان بازده آب تصفیه شده‌ خروجی بیشتر بوده و سبب کاهش هزینه فرآیندی می‌شود.

دکتر احمد اکبری عضو هیأت علمی دانشگاه کاشان، آرش یونس‌نیا لهی دانشجوی دکترای علوم و فناوری نانو و حسن جهانگیری کارشناسی ارشد شیمی تجزیه از این دانشگاه در انجام این طرح همکاری داشته‌اند.

نتایج این کار در مجله Desalination (جلد 375، سال 2015، صفحات 116 تا 120) به چاپ رسیده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *