تمایل ایران به سرمایهگذاری مشترک با ژاپن در تولید خودروی برقی و هیبریدی
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به تجربه ژاپنیها در ساخت خودروی سازگار با محیط زیست گفت: مایلیم از تجربه آنها در ساخت خودروی هیبریدی و برقی استفاده کنیم و البته سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی از اولویتهای ماست.
ولی الله افخمی راد در دیدار با هیات تجاری ژاپن که در هتل هما تهران برگزار شد، اظهار داشت: شرایطی که پس از امضای توافقنامه ایران و 1+5 در کشور به وجود آمده زمینه همکاری صمیمانهتر با کشورهای مختلف را به وجود آورده است.
ایران و ژاپن دو کشور در شرق و غرب قاره آسیا از قدیم با هم ارتباطات خوبی داشتهاند که متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل تحریم کاهش پیدا کرد، تا حدی که در سال 2014 به نزدیک 200 میلیون دلار رسید.
وی با بیان اینکه زمانی قبل از تحریمها ژاپن خریدار نفت ایران هم بود، خاطر نشان کرد: با احتساب این رقم مبادلات تجاری تا 6 میلیارد دلار خواهد شد و در دولت یازدهم با مذاکرات هستهای زمینه برای افزایش حجم تجارت کاملا فراهم است.
افخمی راد با تاکید بر اینکه علیرغم تحریم ایران توانست، بر اساس «ما میتوانیم» اقدامات ارزشمندی را انجام دهد، خاطر نشان کرد: بسیاری از نیازمندیهای خود را با تکیه بر توان داخلی تامین کردهایم و این اقدامات در بخش صنایع هایتک و نانو تکنولوژی بیشتر از بقیه بخشها قابل ذکر است.
رئیس سازمان توسعه تجارت کشورمان اولویت ایران پس از تحریم را حمایت از سرمایهگذاری مستقیم خارجی یا با مشارکت ایرانیها عنوان کرد و افزود: دولت ایران نیز تمام توان خویش را در این مسیر به کار میگیرد، در عین حال ما نمیخواهیم فقط مصرف کننده کالا باشیم، بلکه ایران خود میتواند تامین کننده بازار 400 میلیون نفری کشورهای اطراف خود باشد.
افخمی راد خطاب به هیات ژاپنی گفت: به همه هیاتهای خارجی این مطلب را گفتهایم که به بازار ایران فقط به عنوان بازار کالای مصرفی صرف نگاه نکنند، چرا که کشور ما ویژگیهای متفاوتی با دیگر کشورها دارد به ویژه آنکه نیروی انسانی متخصص و فراوان، منابع طبیعی ارزشمند، انرژی ارزان و در منطقه امن جغرافیایی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: ایران را باید به عنوان مرکزیت سرمایهگذاری در خاورمیانه محسوب کنیم و در رشتههای مختلف صنعتی ایران میتواند، به عنوان بخشی از زنجیره تولید ژاپن محسوب شود و از این طریق مطمئنا ژاپن میتواند سهمی در توسعه بازار کسب کند.
رئیس سازمان توسعه تجارت این را هم گفت که زمینه همکاری بین شرکتهای فنی مهندسی ژاپن و ایران به ویژه در پروژههای زیرساختی فراهم است و در عین حال معدن و صنایع معدنی از اولویت توسعه سرمایهگذاریهای ایران است.
وی از ژاپنیهای خواست تا با توجه به سابقه خوب شان در حوزه تولید خودرو و خودروهای آشنا با محیط زیست از جمله خودروهای هیبریدی و برقی با ایران همکاری مشترک داشته باشند.
رئیس سازمان توسعه تجارت در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در 25 شهر کشور ما برنامهریزی برای شبکه ملی مترو و تراموا در دست انجام است که همه اینها زمینه همکاری برای ساخت واگن و لوکوموتیو برون شهری، درون شهری و پرسرعت را فراهم کرده است.
افخمی راد همکاری در زمینه ساخت بنادر تجهیزات، دارو و تجهیزات پزشکی،محیط زیست و محصولات غذایی و شیلاتی را از موارد دیگری نام برد که ایران و ژاپن میتوانند، به خوبی با یکدیگر همکاری کنند.
وی تاکید کرد: هیچ مانعی بین ایران و دولت ژاپن بر سر راه تجارت وجود ندارد.